17 September, 2007

Despre UPC (II)

Povestea cu indolenta firmei UPC are acum o continuare...
Spuneam ca UPC vrea sa-mi vare pe gat un contract... dupa care ma lasa cu ochii in soare. Apoi revin si pluseaza: Beneficiez de contractul Digital TV la acelasi pret.

Trebuie insa sa stau la cozile lor. Pierd doua ore la coada, ca sa mi se spuna: "Oferta nu mai e valabila!"
"Pai ieri am primit ofera asta impreuna cu factura... Si scrie ca e valabila pana pe 23 septembrie iar azi suntem in 17!"
Suna la sef. Are telefonul inchis... Suna la altcineva... Primeste confirmare:
"Da! Oferta nu mai e valabila..."

Dupa dupa discutii de 2 ore cu diversi "experti" ai UPC in materie de comunicare, m-am hotarat:
"Vreau un formular de reziliere a contractului de televiziune" " ... si inca unul pentru telefonie!"
M-am saturat sa fiu rau .
Cred ca de acum o sa fiu dolce.
Ma duc sa sondez piata.

15 comments:

Anonymous said...

mda, au trecut la digital, si nu s-au gandit ca o nu se vor mai sincroniza modemurile... asa ca am ramas fara net. cred ca o sa cer si io niste formulare dintr-alea

tudor said...

continuaria povestii (sau o parte a ei) aici:

http://www.criserb.com/blog/televiziune-digitala-de-la-upc-grila-completa-de-programe.html#comment-2642

Anonymous said...

nici nu stii ce pierzi:
http://www.youtube.com/watch?v=_DW4kZAdzxo

Anonymous said...

Anonymous spunea...

nici nu stii ce pierzi:
http://www.youtube.com/watch?v=_DW4kZAdzxo


Ce subtil esti prietene, ai citit cumva si comentariile de la video sau doar te dai in spectacol? Daca le-ai citit l-ai citit si pe ala in care cineva explica tehnic ca nu semnalul e de vina?

Nu-ti convine 20mbps si 107 canale cu 65 lei pe luna, du-te tata si lasa-ne pe noi care suntem multumiti. Iar problema cu resursele umane e veche si fumata si apare nu numai la UPC, e o regula general valabila in Romania.
Clientii multumiti de serviciile oferite saluta politicos UPC.

tudor said...

@anonymous:
20mbps si 107 canale cu 65 lei pe luna ...
Vezi ca nu-i asa...
Doar TV-ul e 65RON/luna.
Si chiar daca n-am nevoie de 107 canale tot mi le baga pe gat...
Ca sa ma abonez la internet / telefon tre' sa le dau bnii si pe TV
Iar cu 20 Mbps.. citeste bine: este PANA LA 20Mbps. Adica daca e 1Mbps sau char 500Kbps ei respecta ce s-au angajat un contract...
Cum am mai spus alta data, la calitatea serviciilor lor, pot sa mi le dea cu 50bani ca tot n-am nevoie...
Partea cu adevarat dificia e ca nu ma lasa sa reziliez contractul...
Asta e UPC!

Anonymous said...

tudor, nu e chiar cum spui tu...in primul rand nici un provider de net nu-ti garanteaza viteza(doar la abonamentele business se garanteaza)...si totusi viteza e cam pe unde spun ei. tu te plangi de calitatea serviciilor upc???cred ca nu ai experienta cu alte companii de cablu si net...eu am.
acum cateva zile mi-am luat abonamentul L care e 100 e ron(nu e mult pt ceea ce ofera) si chiar sunt multumita.

Anonymous said...

@tudor:eu vroiam sa stiu care erau acele morive pt care dai cu upc de pamant????...acum am vazut si iti spun si eu cum a mai zis ramona..ca nu ai habar cum e pe la celelalte companii de cablu sau provideri!!!
1.viteza iti zic eu cum merge 17-18Mbps si da e adevarat ca o sa mai scada pe masura ce o sa vina mai multi oameni pe banda.Dar tine cont ca ei acum baga zeci de milioane de euro in infrastructura!!!
2.referitor la client service=e adevarat ca e la pamant dar intr-un clasament al client service-urilor ai sa fii surprins ca nu upc conduce.peste 2-3 ani or sa schimbe si asta(acum se ocupa cu infrastructura)
3.si pt 100RON pe care ii platesc sunt super multumit:nu am probleme cu semnalul TV,nu imi cade conexiunea de net la prima ploaie etc.
4.am devenit prea mofturosi,tinand cont de cozi la rand si restu..hai sa nu uitam ca pe timpul lu` ceasca stateam chiar si 5 ore pt ratia zilnica.acum o sa zici ca nu mai suntem in timpul comunismului...dar tine cont ca sunt multi oameni care vin in ultima zi sa plateasca facturile sau nu mai stiu eu ce..tocmai de asta se fac cozi infernale
5.PARERE MEA:)

tudor said...

@ramona: Cum ar fi o companie care da 100Mbps si nu 20Mbps ca UPC-ul. Cam toate firmele "noname" de cartier fac asta..
Cu se se doesebesc de UPC? Oricum la firmele de cartier iti raspunde cineva la service. Sau macar te lasa sa le spui "La revedere!" la reziliere...
Acele "alte companii" sunt una singura: RDS (Multumim Oficiului concurentei pentru asta) si de fapt as zice chiar 0 petnru ca RDS si UPC/Astral au o
politica interesanta de extindere a retelui care se reduce la impartirea teritoriului... (Multumim din nou Oficiului Concurentei pentru asta)
@bogdan: Ca sa-ti retragi cuvantul "mofturos" ce-ar trebui sa spun despre UPC:
ca sunt o firma care duce pe noi culmi ale vitoriei socialismului cozile de la casierie (si cozile de asteptare la telefon...)? Sau sa spun ca firma
UPC e pur si simplu comunista?

Anonymous said...

@tudor: sincer, ma amuzi.ce zici tu de 100 de mega???tu nu intelegi diferenta dintre metropolitan si internet???firmele de cartier dau metropolitan...de-asta nu poti sa le compari cu UPC-ul...in plus, cum ti-am mai spus: de ce faci afirmatii doar de dragu de a le face?esti client upc de stii asa bine cum merge treaba?NU.atunci ar trebui sa tii pntru tine opiniile nefondate.

tudor said...

@ramona
Cu ce pot sa compar UPC?
Dar fiind ca UPC detine un monopol de facto, prin aranjamentele pe care le-a facut cu RDS (chestia asta este adevarata chiar daca nu o pot demostra...) nu pot spune decat ca serviciile UPC sunt mizerabile pur si simplu... Fara comparatie...

Ar trebui sa dau si bani (pe abonament) ca sa spun chestia asta? Ba, bine ca nu!

Am eu garantia ca maine UPC nu scumpeste ceea ce s-a angajat prin contract? NU! A mai facut asta si sunt convins, o va mai face.
Am eu garantia ca maine UPC nu va renunta, pur si simplu sa ofere o parte din servicii, impunand mai departe plata celorlalte? NU! A mai facut asta o sunt convins, o va mai face.
Am eu garantia primirii de discoount/compensatii pentru functionarea defectuoasa a serviciului? Am eu vreo garantie, oarecare? NU!

Un serviciu care vine fara nici un fel de garantie e un serviciu de proasta calitate. In orice situatie. Punct.

P.S. Inteleg diferenta dintre metro si internet. Cei de la UPC insa o inteleg? Daca da, atunci de ce costa la fel?
Nu-mi vorbi de tehnologie. Vorbeste-mi de oferte...

Anonymous said...

parerea mae e ca tu nu realizezi niste lucruri care sunt destul de clare.
1.nici un provider nu iti garanteaza nimic la preturile astea(si upc-ul si alte companii au servicii garantate care costa mai mult)
2. eu nu spun ca upc-ul n-are nici o problema si totul merge perfect...in nici un caz. sunt destule probleme la ei, dar si ceilalti provideri le au.
in momentul actual in romania nu exista un serviciu de cablu, internet si telefonie care sa fie perfect si fara probleme.
eu am avut de-a face si cu romtelecomul(dadeam o gramada de bani si imi mergea netul execrabil) si cu rds-ul(e cam tot una cu upc-ul, doar ca acum au o oferta mult mai slaba) si realizez ca toti au probleme.
so, acum am upc L si sincer, imi merge bine...sunt multumita.

Anonymous said...

http://www.speedtest.net/result/193779522.png
http://www.speedtest.net/result/193778804.png
http://www.speedtest.net/result/193779416.png

upc large. si oricum se vede viteza mai bine la un download live unde am prins 2009 KB pe un server de rusia care duce viteze de peste 2 MB.

Anonymous said...

Eu sunt multumit de serviciile UPC. Am fibra de la ei si intr-un an si ceva am avut picat netul o singura data din vina lor...adica s-a ars un mc. Problema rezolvata in vreo 4 ore. Tarifele sunt ok iar comparativ cu serviciile celorlalti furnizori (RDS, Evolva). Oricum, e vorba de o companie romaneasca (Astral) care a fost cumparata de curand de UPC, asa ca nu va puteti astepta la schimbari drastice peste noapte. Problema cu casieriile este problema tuturor operatorilor, nu numai a UPC. Poate daca romanul ar afla de existenta metodelor de plata online...s-ar rezolva.

tukanul said...

sa faca sa putem plati on line cu cardu'! sa dea afara toate vacile alea!si dispare coada...

Anonymous said...

Da.Multumiti sau nu de felul in care se vede imaginea de la UPC,ar trebui sa stiti ca echipa tehnica de la ei este condusa de o gasca de incompetenti.Au dat afara mai mult de jumatate din personalul tehnic,asta pentru ca firma sa mearga mai bine si acum sunt terminati.Au blatul cu firme de surse exterioare cu care cica fac treaba.La astia de la UPC Directorii sunt mai multi decat muncitorii.Cu cat esti mai tampit si mai necunoscator in ale TvCablu cu atat esti mai bine vazut si ajungi in post de conducere SIGUR.Atat de incompetenti sunt Managerii de la UPC incat nu au habar nici de cele mai elementare cunostiinde de Cablu.Au astia un management cum rar intalnesti !Sunt ca Lupii in haita,se pun sefi unii pe altii intre ei !Astia vor duce firma de rapa,din cauza lor s-au pierdut mii si mii de abonati iar acum nu au cu cine sa faca service la abonati,nu mai au tehnicieni.Vai de capul lor.LOR sa le multumiti de cum functioneaza reteaua !