04 March, 2008

Niste idioti...

Cretinii astia din guvern au adus in discuie din nou o lege care sa ma oblige sa-mi inchiriez apartamentl pe mimin 1 an...

Eu propun o lege prin care chiriasul sa fie obligat sa demoleze locuinta in care sta cu chirie in primele 3 luni ...

Eu ofer spre inchiriere un apartament pe o luna/ o zi /o ora/ cat am eu chef...
Chiriasului nu-i convine, se duce in alta parte... Unde?
Nu stiu! Nu-s "mama chiriasilor" Eu asta ofer...
N-am voie sa ofer asta? Cum adica n-am voie?
Imi incalca dreptul de proprietate.
Ar putea impune impozite mai mari pe locuinte ne-inchiriate/ne-locuite ca sa ma oblige sa inchiriez... Ar putea scadea imozitul sa ma faca sa declar afacerea si sa platesc impozit pe profit.
Ma intreb cum ar suna "legea hotelurilor": Hotelurile sunt obligate sa ofere camera pentru un sejur de 15 zile ... pardon ... 1 an pentru ca si ele "inchirieaza"...

Niste idioti...

4 comments:

Anonymous said...

Daca te obliga sa inchiriezi pe un an, atunci sa-l oblige si pe chirias sa plateasca inainte pe tot anul plus un depozit de securitate ca nu demoleaza apartamentul la plecare.
insa, o zi nu-ti poti inchiria apartamentul, ca atunci intri in regim de hotel, motel si ce mai exista si pentru asta iti trebuie o licenta, sau ma rog, ceva de genul asta.
Iar legea sa mai stipuleze, in caz ca gazdei nu-i place de chirias, in primele 3 luni il poate evacua cand i se scoala.
Sper ca nu sunt prea dur cu chiriasii, ca si eu sunt chirias

Anonymous said...

Asa-i si-n Spania; se inchiriaza pe minim un an, se plateste la incheierea contractului o suma (echivalentul unei chirii sau a 2) din care se va opri pt reparatii, dupa caz.

tudor said...

@Anonymous.
"aşa-i si-n Spania" nu e este un argument ca aşa e bine. De fapt nu-i nici măcar un argument c-ar fi aşa şi in Spania. Da un link ceva... Mă intereseară in special partea cu "minim 1an" ..

Anonymous said...

http://www.spaviv.es/informacion/decalogo.php

Tradus:
"durata inchirierii va fi stabilita de parti. Daca e sub 5 ani, se prelungeste obligatoriu anual, pana la un minim de 5 ani, cu exceptia cazului in care chiriasul isi manifesta dorinta de a n-o prelungi. Se considera perioada de un an inchirierea pe perioada nedeterminata sau a carei durata nu a fost specificata.
Daca la data expirarii, dupa ce au trecut minim 5 ani, nici una dintre parti nu si-a manifestat dorinta de a prelungi contractul, contractul se va prelungi obligatoriu anual pana la un maxim de 3 ani, exceptie facand cazul in care chiriasul aduce la cunostinta proprietarului cu o luna inainte dorinta de nu reinnoi contractul.
Nu va fi prelungita obligatoriu durata contractului daca pe perioada lui se constata ca proprietarul este nevoit sa ocupe locuinta data spre inchiriere inainte de expirarea celor 5 ani"

N-am studii in domeniu si nu-s traducatoare, drept care traducerea e aproximativa. Comentariul anterior l-am scris dupa ce tocmai semnasem in Spania un contract de inchiriere si mi se adusesera la cunostinta conditiile.

Originalul:
"La duración del alquiler será pactada por las partes. Si fuera inferior a cinco años, se prorrogará obligatoriamente por plazos anuales hasta un mínimo de cinco años, salvo que el inquilino manifieste no renovarlo. Se entenderán celebrados por un año los alquileres en los que no se haya estipulado duración o sea indeterminado.

Si llegada la fecha de vencimiento, una vez transcurridos como mínimo los cinco años de duración, ninguna de las partes hubiese notificado a la otra su voluntad de no renovarlo, el contrato se prorrogará obligatoriamente por plazos anuales hasta un máximo de tres años más, salvo que el inquilino manifieste al propietario con un mes de antelación su voluntad de no renovar el contrato.

No procederá la prórroga obligatoria del contrato cuando, al tiempo de su celebración, se haga constar en el mismo, de forma expresa, la necesidad para el propietario de ocupar la vivienda alquilada antes del transcurso de cinco años para destinarla a vivienda permanente para sí"